Στην κόλαση του Δάντη η αστυνομία θα μπορούσε να ήταν τάγμα αγγέλων.
Σουρρεαλιστικά ακόμη πιο πολύ, κατά το πέρασμά του από την Κόλαση και το Καθαρτήριο, ο ποιητής συνοδεύεται από τον δάσκαλό του Βιργίλιο, ενώ η πορεία του στον Παράδεισο γίνεται με την παρουσία της τηλέ-Βεατρίκης και αστυνομικής δύναμης με πλήρη εξοπλισμό.
Σε αυτό το σημείο, με την άδεια της αστυνομίας, ο Βιργίλιος και ο Δάντης περνούν με τη βάρκα του δαίμονα Φλεγύα μπροστά στις κλειδωμένες πόρτες του κάστρου της Κόλασης, τις οποίες ανοίγει ένας άλλος αστυνόμος, όπως άλλωστε είναι η ονείρωξη της σημερινής κυβέρνησης.
Ο βιργίλιος τότε, του δείχνει το sms εξόδου του.
Μπαίνουν τότε στο βαθύτερο σημείο του Άδη, στο κέντρο της Γης-οι δύο περιπλανώμενοι-και παρατηρούν τον γίγαντα Εωσφόρο ο οποίος τυραννά αιώνια τον Βρούτο και τον Κάσσιο (προδότες του Ιουλίου Καίσαρα=εξουσίας) αλλά και τον Ιούδα (προδότη του Χριστού=κατακτημένα ανθρωπινα δικαιωμάτα).

Η Θεία κωμωδία είναι εδώ, σήμερα, παρούσα.

Μπορεί βέβαια στο καθαρτήριο οι αμαρτωλοί να μετανιώνουν για ένα ορισμένο διάστημα ώσπου να εξαγνιστούν και να τους επιτραπεί τελικά η ανάβαση στην κορυφή του βουνού όπου βρίσκεται η Εδέμ, ο επίγειος Παράδεισος.
Εδώ, σήμερα όμως, ο κάθε Βιργίλιος, ως γνήσιος νεοέλληνας, δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει στον Παράδεισο και οδηγός του Δάντη γίνεται πλέον η κάθε τηλέ-Βεατρίκη, αφού προηγουμένως τον συγχωρήσει για τους αμαρτωλούς επί της Γης καναπεδάτους ύπνους.
Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τους νόμους της τηλεθέασης, υπνός, είναι η συλλογή θαυμάτων και παραλογισμών σε συνδυασμό με μια ασύνδετη μάζα πληροφοριών αρνητικά φορτισμένων που αποτελούν την τέλεια επιτυχημένη συνταγή.
Εσύ, ο τηλεθεατής δηλαδή, δεν νοείσαι ως τίποτα περισσότερο από έναν καταναλωτή ατυχημάτων.
Και ως καταναλωτής ατυχημάτων μέσα από αυτή την καθημερινή κατανάλωση γίνεσαι από μόνος σου προϊόν του μεγάλου ατυχήματος.
Και ως άνθρωπος που ανεβοκατεβαίνεις στην κόλαση του Δάντη, συγκινείσαι περισσότερο από το ατύχημα και όχι από το νόημα και το τραγικό είναι ότι δεν αναπτύσσεις χώρους μελέτης για την δική σου ατομική φυσική.
Να αποκρυπτογραφήσεις δηλαδή, τους κραδασμούς υψηλών συχνοτήτων που δημιουργεί το ίδιο το γεγονός ή το ατύχημα του σημερα.
Και μη ξεχνάς.
Το ταξίδι του Δάντη εκτιμάται πως έχει συνολική διάρκεια επτά ημερών.
Το δικό σου ταξίδι πόσες μέρες-μήνες-ακόμη θα κρατά;
Στην κόλαση του Δάντη η αστυνομία θα μπορούσε να ήταν τάγμα αγγέλων. Σουρρεαλιστικά ακόμη πιο πολύ, κατά το πέρασμά του από την Κόλαση και το Καθαρτήριο, ο ποιητής συνοδεύεται από τον δάσκαλό του Βιργίλιο, ενώ η πορεία του στον Παράδεισο γίνεται με την παρουσία της τηλέ-Βεατρίκης και αστυνομικής δύναμης με πλήρη εξοπλισμό. Σε αυτό το σημείο, με την άδεια της αστυνομίας, ο Βιργίλιος και ο Δάντης περνούν με τη βάρκα του δαίμονα Φλεγύα μπροστά στις κλειδωμένες πόρτες του κάστρου της Κόλασης, τις οποίες ανοίγει ένας άλλος αστυνόμος, όπως άλλωστε είναι η ονείρωξη της σημερινής κυβέρνησης. Ο βιργίλιος τότε, του δείχνει το sms εξόδου του. Μπαίνουν τότε στο βαθύτερο σημείο του Άδη, στο κέντρο της Γης-οι δύο περιπλανώμενοι-και παρατηρούν τον γίγαντα Εωσφόρο ο οποίος τυραννά αιώνια τον Βρούτο και τον Κάσσιο (προδότες του Ιουλίου Καίσαρα=εξουσίας) αλλά και τον Ιούδα (προδότη του Χριστού=κατακτημένα ανθρωπινα δικαιωμάτα). Η Θεία κωμωδία είναι εδώ, σήμερα, παρούσα. Μπορεί βέβαια στο καθαρτήριο οι αμαρτωλοί να μετανιώνουν για ένα ορισμένο διάστημα ώσπου να εξαγνιστούν και να τους επιτραπεί τελικά η ανάβαση στην κορυφή του βουνού όπου βρίσκεται η Εδέμ, ο επίγειος Παράδεισος. Εδώ, σήμερα όμως, ο κάθε Βιργίλιος, ως γνήσιος νεοέλληνας, δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει στον Παράδεισο και οδηγός του Δάντη γίνεται πλέον η κάθε τηλέ-Βεατρίκη, αφού προηγουμένως τον συγχωρήσει για τους αμαρτωλούς επί της Γης καναπεδάτους ύπνους. Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τους νόμους της τηλεθέασης, υπνός, είναι η συλλογή θαυμάτων και παραλογισμών σε συνδυασμό με μια ασύνδετη μάζα πληροφοριών αρνητικά φορτισμένων που αποτελούν την τέλεια επιτυχημένη συνταγή. Εσύ, ο τηλεθεατής δηλαδή, δεν νοείσαι ως τίποτα περισσότερο από έναν καταναλωτή ατυχημάτων. Και ως καταναλωτής ατυχημάτων μέσα από αυτή την καθημερινή κατανάλωση γίνεσαι από μόνος σου προϊόν του μεγάλου ατυχήματος. Και ως άνθρωπος που ανεβοκατεβαίνεις στην κόλαση του Δάντη, συγκινείσαι περισσότερο από το ατύχημα και όχι από το νόημα και το τραγικό είναι ότι δεν αναπτύσσεις χώρους μελέτης για την δική σου ατομική φυσική. Να αποκρυπτογραφήσεις δηλαδή, τους κραδασμούς υψηλών συχνοτήτων που δημιουργεί το ίδιο το γεγονός ή το ατύχημα του σημερα. Και μη ξεχνάς. Το ταξίδι του Δάντη εκτιμάται πως έχει συνολική διάρκεια επτά ημερών. Το δικό σου ταξίδι πόσες μέρες-μήνες-ακόμη θα κρατά;
2
0 Σχόλια 1 Μοιράστηκε