Στις 28 -29 Σεπτεμβρίου 2024, τα Τμήματα Ενεργών Εφέδρων διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά το στρατιωτικό τρίαθλο "Οπλίτης Δρόμος" στις Πλαταιές.
Ο Οπλίτης Δρόμος Πλαταιών είναι μία Πανεφεδρική άσκηση η οποία εστιάζει σε βασικά αντικείμενα και στην ατομική μαχητική ικανότητα και εξ αυτού του λόγου δεν είναι μία άσκηση ανταγωνιστική ως προς τις άλλες εξαιρετικές ασκήσεις που διεξάγονται από την Εφεδρεία καθ όλη την διάρκεια του χρόνου
Η κοσμοϊστορική νίκη των ενωμένων Ελλήνων το 479 π.Χ. εξάλειψε οριστικά το κίνδυνο υποταγής όλης της Ευρώπης στη βαρβαρότητα και στο σκοταδισμό.
Το τρίαθλο είναι αφιερωμένο στους 1360 ηρωϊκούς Έλληνες πεσόντες της μάχης και στους μέχρι σήμερα αφανείς πρωτεργάτες της ένωσης των Ελλήνων οι οποίοι παραμέρισαν τις όποιες διαφορές τους μπροστά στο υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας , της προάσπισης των δημοκρατικών αξιών και του πολιτισμού έναντι του ολοκληρωτισμού.
Το τρίαθλο περιλαμβάνει ορεινή πορεία με πλήρη φόρτο, στίβο μάχης και σκοποβολή με airsoft.
Η διανυκτέρευση θα γίνει σε στρατιωτικές σκηνές τις οποίες θα προμηθεύσει ο σύλλογος . Η στρατοπέδευση θα γίνει σε χώρο ο οποίος μας έχει παραχωρηθεί από τη Κοινότητα Πλαταιών , στον οποίο και διεξάγονταν κατά την αρχαιότητα ο Οπλίτης Δρόμος.
Σας αναμένουμε για ένα πλήρως στρατιωτικοποιημένο διήμερο το οποίο θα δοκιμάσει σε ατομικό επίπεδο τις σωματικές και ψυχικές σας δυνάμεις και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη απόδοση τιμών προς τους ηρωϊκούς Έλληνες μαχητές της αρχαιότητας από τους σύγχρονους Έλληνες πολίτες - οπλίτες.
Θα μας τιμήσει ιδιαίτερα η συμμετοχή σας στον Οπλίτη Δρόμο Πλαταιών 2024 και είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση, ώστε να γνωρίζει η ομάδα διοργάνωσης τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων μέχρι τις 31 Ιουλίου καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Η ομάδα μας στο facebook για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν https://www.facebook.com/groups/473884079472638


https://www.youtube.com/watch?v=4ny58-quUvg
Στις 28 -29 Σεπτεμβρίου 2024, τα Τμήματα Ενεργών Εφέδρων διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά το στρατιωτικό τρίαθλο "Οπλίτης Δρόμος" στις Πλαταιές. Ο Οπλίτης Δρόμος Πλαταιών είναι μία Πανεφεδρική άσκηση η οποία εστιάζει σε βασικά αντικείμενα και στην ατομική μαχητική ικανότητα και εξ αυτού του λόγου δεν είναι μία άσκηση ανταγωνιστική ως προς τις άλλες εξαιρετικές ασκήσεις που διεξάγονται από την Εφεδρεία καθ όλη την διάρκεια του χρόνου Η κοσμοϊστορική νίκη των ενωμένων Ελλήνων το 479 π.Χ. εξάλειψε οριστικά το κίνδυνο υποταγής όλης της Ευρώπης στη βαρβαρότητα και στο σκοταδισμό. Το τρίαθλο είναι αφιερωμένο στους 1360 ηρωϊκούς Έλληνες πεσόντες της μάχης και στους μέχρι σήμερα αφανείς πρωτεργάτες της ένωσης των Ελλήνων οι οποίοι παραμέρισαν τις όποιες διαφορές τους μπροστά στο υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας , της προάσπισης των δημοκρατικών αξιών και του πολιτισμού έναντι του ολοκληρωτισμού. Το τρίαθλο περιλαμβάνει ορεινή πορεία με πλήρη φόρτο, στίβο μάχης και σκοποβολή με airsoft. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε στρατιωτικές σκηνές τις οποίες θα προμηθεύσει ο σύλλογος . Η στρατοπέδευση θα γίνει σε χώρο ο οποίος μας έχει παραχωρηθεί από τη Κοινότητα Πλαταιών , στον οποίο και διεξάγονταν κατά την αρχαιότητα ο Οπλίτης Δρόμος. Σας αναμένουμε για ένα πλήρως στρατιωτικοποιημένο διήμερο το οποίο θα δοκιμάσει σε ατομικό επίπεδο τις σωματικές και ψυχικές σας δυνάμεις και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη απόδοση τιμών προς τους ηρωϊκούς Έλληνες μαχητές της αρχαιότητας από τους σύγχρονους Έλληνες πολίτες - οπλίτες. Θα μας τιμήσει ιδιαίτερα η συμμετοχή σας στον Οπλίτη Δρόμο Πλαταιών 2024 και είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση, ώστε να γνωρίζει η ομάδα διοργάνωσης τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων μέχρι τις 31 Ιουλίου καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η ομάδα μας στο facebook για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν https://www.facebook.com/groups/473884079472638 https://www.youtube.com/watch?v=4ny58-quUvg
0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε