The Black swan theory...

Τι είναι η θεωρία του μαύρου κύκνου; Τι σημαίνει ο όρος "μαύρος κύκνος";

Ένας μαύρος κύκνος είναι ένα εξαιρετικά απρόβλεπτο γεγονός που έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ανθρώπινη κοινωνία.

Αυτό που αποκαλούμε Μαύρο Κύκνο είναι ένα γεγονός με τα ακόλουθα τρία χαρακτηριστικά.

-Πρώτον, είναι ακραίο, καθώς βρίσκεται εκτός της σφαίρας των κανονικών προσδοκιών, επειδή τίποτα στο παρελθόν δεν μπορεί να υποδείξει πειστικά την πιθανότητά του.
-Δεύτερον, φέρει ακραίο "αντίκτυπο".
-Τρίτον, παρά την εξαιρετική του ιδιότητα, η ανθρώπινη φύση μας κάνει να επινοούμε εξηγήσεις για την εμφάνισή του εκ των υστέρων, καθιστώντας το εξηγήσιμο και προβλέψιμο.

[πηγή (https://en.wikipedia.org/wiki/Black_swan_theory)]
The Black swan theory... Τι είναι η θεωρία του μαύρου κύκνου; Τι σημαίνει ο όρος "μαύρος κύκνος"; Ένας μαύρος κύκνος είναι ένα εξαιρετικά απρόβλεπτο γεγονός που έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ανθρώπινη κοινωνία. Αυτό που αποκαλούμε Μαύρο Κύκνο είναι ένα γεγονός με τα ακόλουθα τρία χαρακτηριστικά. -Πρώτον, είναι ακραίο, καθώς βρίσκεται εκτός της σφαίρας των κανονικών προσδοκιών, επειδή τίποτα στο παρελθόν δεν μπορεί να υποδείξει πειστικά την πιθανότητά του. -Δεύτερον, φέρει ακραίο "αντίκτυπο". -Τρίτον, παρά την εξαιρετική του ιδιότητα, η ανθρώπινη φύση μας κάνει να επινοούμε εξηγήσεις για την εμφάνισή του εκ των υστέρων, καθιστώντας το εξηγήσιμο και προβλέψιμο. [πηγή (https://en.wikipedia.org/wiki/Black_swan_theory)]
0 Reacties 0 aandelen